Tuotannot

Tuotanto käyntiin

Av-viestinnän osastolla toteutetaan koulun tilaustuotantoja, harjoitustöitä, ulkopuolisten toimijoiden ja koulun opiskelijoiden omia tuotantoja. Lähetä koulun kalustolla tai tiloissa tehtävästä tuotannosta sähköpostilla alustava tuotantopaketti ammattiaineen opettajalle.

Ennakkovalmistelut (koulu)

Lähetä ammattiaineen opettajalle:

  • Käsikirjoitus ja synopsis, call-sheet advanced shotlist,  työryhmälista, Kalustovaraus Trailista

Varaa kalusto (kellari ja 1 krs.)

  • Tee Trail-varaus kalustosta ja lähetä linkki sähköpostilla opettajalle hyväksyttäväksi.
  • Sovi kalustomestarin kanssa etukäteen sähköpostilla milloin haet ja palautat kaluston.
  • Muita kalustovarastoja on Akvaariossa 4krs. ja ensimmäisessä kerroksessa

Hae luvat paperilla kouluisännältä (Veikko klo 7-15 tai Timo klo 15-18)

Viikonlopputyöskentelylupa

  • Pyydä lupalomake kouluisännätä, täytä se  ja hae opettajan allekirjoitus. Luvan saatuasi palaa takaisin kouluisännän luo, joka opastaa koodit ja koululla liikkumisen viikonloppuna. Sitoumus ilta

Pakun käyttölupa
Pyydä lupalomake kouluisännätä, täytä se  ja hae opettajan allekirjoitus. pakulupa

  • Pakettiauton (RTA-480 Ford Transit) varauskirja on kouluisännällä.  Kaikista ajoista täytetään autossa olevaa  ajopäiväkirjaa ja autoa saa lainata vain opettajan valvonnassa tapahtuviin hyväksyttyihin kouluaikana tehtäviin tuotantoihin. Kouluisäntä tankkaa auton bensakortilla. Pysäköinti- ja muut sakot maksaa auton lainaaja.

Tuotannon materiaalit

Käsikirjoitusohjelma 

Kuva- ja valosuunnittelu

Storyboarding

Tuotantomateriaaleja

Raporttipohjia

Tuotantopalaveri

Ennen tuotannon käynnistymistä pidetään tuotantopalaveri, johon kutsutaan koko työryhmä, ohjaavat opettajat ja näyttelijät tai muu siihen osallistuva henkilökunta. Palaveri kannattaa usein pitää kuvauslokaatiossa. Tuotantopalaverissa tuottaja tai ohjaaja esittelee tuotannon ja kertoo sen tavoitteista ja toteutuksesta. Jokainen työryhmän jäsen esittelee itsensä ja tehtävänkuvansa, sekä esittää omaa työtään koskevat viimeiset tarkennukset. Koko työryhmälle jaetaan tuotantopaketti Basecamppiin .pdf -dokumentteina ja  tulostettuna:

Tuotantopaketti

– Käsikirjoitus, synopsis tai muu suunnitelma
– Shotlist kalustolla (kamera-, ääni- ja valokalusto)
– Call-sheet
– Työryhmälista

Trail -kaluston lainaus

Kuvaus-, valaisu-, ja äänityskalusto varataan TRAIL -järjestelmän kautta. Kalustoa lainataan, kun peruskurssit on suoritettu ja ammattiaineen opettaja varmistaa osaamisen. Sovi kaluston noudosta ja palautuksesta kalustomestarin kanssa kalustovaraston aukioloaikoina. Kalustovarasto  on kiinni kesäkuusta elokuun puoliväliin mutta koulun tiloihin pääsee esim. editoimaan juhannukseen saakka.

Casting

Minkälaista näyttelijää etsitään? Mitä taitoja rooli vaatii? Pituus? Paino? Sukupuoli? Ikä?
Tee positiivinen ja kiinnostava ilmoitus roolista ja lähetä se paikallisiin oppilaitoksiin, teattereihin tai facebookiin. Opiskelijatuotannoissa näyttelijöille ei makseta palkkaa, ruokailua tai matkoja mutta lyhytkin kokemus kameran edessä on haluttua ammattitaitoa. Casting-tilaisuuksiin kannattaa varata koulun studio ja sopia treffit koulun aulaan. Näyttelijöitä opiskelijatuotantoon:

TeatterikorkeakouluKellariteatteriYlioppilasteatteriMetropolia-teatteri

FB-ryhmät
Elokuva-avustajatCastbook Finland

Ammattilaisnäyttelijöiden näyttelijähaku

Yhteydenotossa mainittava: roolihenkilön ikä ja roolikuvaus, elokuvan lajityyppi tai formaatti, näyttelijältä vaadittava esiintymiskokemus, kuvauslokaatio/paikkakunta, palkkaus, casting-tilaisuuden osoite ja ajankohta sekä elokuvan kuvausajankohta. Lisäksi on hyvä pyytää kasvo-/puolikuva, nimi, ikä, puh.+ email, pituus ja paino, vaatekoko ja erikoisosaamiset.

Jos esiintyjällä on puherooli, tehdään nayttelijätyönsopimus ja jos henkilö esiintyy kuvissa vain taustalla käytetään avustajasopimusta. Alaikäisiltä näyttelijöiltä ja avustajilta pyydetään sopimuksiin huoltajan allekirjoitus.

Maskeeraajat ja puvustajat (Stadin aikuisopisto)
Esitys ja teatteritekniikan maskeerausalan opiskelijat 
Tekstiili- ja vaatetusalan opiskelijat 

Lähetä lyhyt kuvaus tuotannosta, aikataulu ja yhteystiedot Stadin aikuisopiston linjasta vastaavalle opettajalle.

Napit, hälyt ja viikonlopputyöskentely koululla

Onko työryhmässä aikuisopiston ulkopuolisia ihmisiä? Toimita koko työryhmän nimilista yhteystietoineen ja aikataulut kouluisännälle. Kouluisäntä tekee ulkopuolisille nappiavaimen ilmoitetuille päiville, joilla pääsee vain tiettyihin tiloihin. Lyhyet, päiväaikaan tapahtuvat vierailut merkitään aulassa olevaan vieraskirjaan. Auki jätetyt ovet aiheuttavat hälytyksen, joten valvo vieraittesi kulkua sisään ja ulos ja ohjaa tupakoimaan koulu-alueen ulkopuolelle.

Arkisin klo 21.00 jälkeen ja viikonloppuisin tapahtuvaan työskentelyyn tarvitaan  erikoislupa. Täytä sitoumus, jolla vastaat aiheuttamistasi hälytyksistä ja vahingosta. Tuotannosta vastaava ilmoittaa myös sitoumuslomakkeessa talossa vierailevien ja muiden työryhmäläisten nimet ja yhteystiedot (työryhmälista). Sitoumukseen tarvitaan ammattiaineen opettajan allekirjoitus.

Kun jätät viikonloppusitoumuksen kouluisännälle, kysy samalla miten pakettiauto palautetaan yöllä kellariin ja mitä koodeja tarvitaan. Viikonloppuna kalustolainat voi palauttaa kellarin häkkiin. Tiettyjen  ovien auki jättäminen aiheuttaa varashälytyksen ja paikalle tulee vartija. Lasku  väärästä hälytyksestä on noin 120 e, jonka maksaa hälytyksen aiheuttanut henkilö. Sulje aina ulko-ovi ja lähtiessäsi viimeisenä myös luokan ovi.

Studiot varaukseen

Erikoistilojen käyttöön vaaditaan ammattiopettajan ohjauksessa suoritettava studioajokortti, joka tehdään usein perusopintojen aikana. Auditorion (1krs) varauksia hoitaa kouluisäntä, elokuvastudion (Stage 702) ja valokuvastudion (711) kalenterit löytyvät netistä. Äänistudioiden (Tekno 633, Kohina 626, Särö 627, Droppari 624, Kilon vinku 629) varausaikataulut löytyvät Office 365 -järjestelmästä. Studioiden avaimet ovat ammattiaineen opettajilla ja varauksissa etusijalla on opetuskäyttö.

Kaikki varkaustapaukset ilmoitetaan  poliisille

Arabianrannan Av-viestinnän oppilaitokset ovat varkaiden kiinnostuksen kohteena. Älä pidä  ovea auki tuntemattomille. Kun käyt keikalla, niin palauta kalusto aina yöksi  kouluun tai muuhun lukittuun tilaan. Älä jätä koulun pakuun mitään varastettavaa.

Rahoitus

Stadin aikuisopisto ei rahoita koulussa toteutettavia tuotantoja. Kaikki kulut, jotka syntyvät muusta kuin tilojen, softien ja kaluston käytöstä on rahoitettava itse. Fasilititeettien puolesta koululla on kuitenkin  erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa ammattimaisia tuotantoja lähiopetuksen puitteissa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s